Δημιουργία και περιεχόμενα

 

    Για τη δημιουργία αυτού του ιστότοπου συμπράξαμε πέντε σχολεία (δύο ειδικής και τρία γενικής εκπαίδευσης), 99 μαθητές/τριες και 17 εκπαιδευτικοί. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τη ζωή των νεομαρτύρων, να συναντήσουμε τον Χριστό στη βιωμένη τους πίστη και να τους δούμε ως δεσμούς άρρηκτους του γένους των Ρωμιών.

    Κάθε σχολείο πραγματεύτηκε το θέμα με τους τρόπους που θεώρησε καταλληλότερους για τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών/τριών του. Έτσι, η ιστοσελίδα αυτή χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό των τρόπων παρουσίασης των κατά τόπους νεομαρτύρων, οι οποίοι συνθέτουν  το ενιαίο συναξάρι και εικονοστάσι του Ελληνισμού.

    Περιηγούμενοι στον ιστότοπο αυτό θα συναντήσετε:

·         Βίντεο επισκέψεων σε τόπους μαρτυρίου, καταγωγής και τιμής των νεομαρτύρων

·         Συνεντεύξεις από πρόσωπα που συνδέθηκαν και αγάπησαν τους νεομάρτυρες με έναν ιδιαίτερο τρόπο

·        Σχέδια Αγίων και χρωματισμούς Αγιογραφήσεων από μαθητές/τριες των ειδικών μας σχολείων

·    Συναξαριακές συνοπτικές προσεγγίσεις γραμμένες και αναγνωσμένες από παιδιά που πασχίζουν να υπερβούν τις μαθησιακές τους δυσκολίες, αλλά και πληκτρολογημένες σε γραφή Braille από μαθητή μας με οπτική αναπηρία

·         Γνωριμία με τους Αγίους μέσα από διαλόγους μαθητριών

·         Παρουσιάσεις

Κυρίως όμως, θα συναντήσετε το μεράκι των μαθητών/τριών μας, τον συγκλονισμό τους απ΄  τη ζωή αυτών των τόσο κοντινών μας, τοπικά και χρονικά, Αγίων και την ανάκλαση του Φωτός που προσέλαβαν τα παιδιά απ΄ τους Αγίους.

Καλή περιήγηση!

Σχόλια